Skip to main content
Tummahiuksinen hoitotyön johtajanainen katsoo ulos ikkunasta valkoinen paita päällä_

Hoitotyön johtaja – nyt on oikea aika kehittää johtamistaitoja ja panostaa koulutukseen!

Hyvinvointialueuudistus, hoitajapula ja hoitotyön johtajien nopea eläköityminen ovat vain osa tekijöistä, jotka ravistelevat hoitotyön johtamista. Mutta voiko haasteiden keskellä piillä mahdollisuus uudistua ja oppia uudenlaisia tapoja johtaa?

Hoitotyön esihenkilöiden uupuminen – hallinnollinen työ syö aikaa johtamiselta

Hoitotyön johtajien arki on muuttunut rajusti. Hallinnollinen työ vie yhä enemmän aikaa, ja tämä näkyy erityisesti lähiesihenkilöiden, kuten osastonhoitajien ja apulaisosastonhoitajien, työssä. Heidän ajastaan kuluu huomattava osa erilaisten hallinnollisten tehtävien hoitamiseen – ja samalla jää vähemmän aikaa ihmisten johtamiseen, joka on hoitotyön ydin.

Tehyn tuoreen kyselyn mukaan 63 prosenttia hoitotyön johtajista kokee hallinnollisen työn määrän kasvaneen hyvinvointialueuudistuksen myötä. Yhtä aikaa kaikki vanhat johtamisopit eivät enää pure nopeasti uudistuvan sote-alan johtotehtävissä.

Rohkeille muutosjohtajille on töitä tarjolla

Sote-uudistus ja johtajien eläköityminen ovat avanneet mahdollisuuksia niille, jotka haluavat tarttua ohjaksiin ja kehittää suomalaista terveydenhuoltoa. Moni saattaa nähdä johtamisen muutoksen taakkana, mutta voimmeko sittenkin kääntää kehityksen kelkan? Tämä vaatii uudenlaista ajattelua ja kouluttautumista.

Nyt johtajuudessa korostuu erityisesti muutoksen ja osaamisen johtamisen taidot sekä kyky navigoida epävarmuudessa. Se ei ole helppoa, mutta siinä onnistuminen palkitsee. Muutoshaasteet ovat kriisitunnelmien keskelläkin mahdollisuus oppimiseen ja ammatilliseen kasvuun, mutta siihen on saatava tukea.

Tummahiuksinen hoitotyön johtajanainen katsoo ulos ikkunasta valkoinen paita päällä_

Jatkuvaan kehittymiseen ja koulutukseen on panostettava

Monet hoitoalan organisaatiot käyvät tällä hetkellä läpi yhteistoimintaneuvotteluja, mikä luo epävarmuutta työntekijöiden keskuudessa. Se on haaste, mutta myös mahdollisuus uudelleenjärjestellä toimintaa tehokkaammin ja tarkoituksenmukaisemmin. Siis kehittää ja
kehittyä.

Nyt jos koskaan on aika panostaa kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen. Meidän on varmistettava, että terveydenhuolto toimii kaikkina aikoina. Yksi ratkaisun avaimista on riittävän täydennyskoulutuksen takaaminen sote-alan ammattilaisille. Pidetään yhdessä siitä huolta.

Edumar – Meiltä löydät monipuolisen, ajankohtaisen ja laadukkaan koulutustarjonnan. Jos et löydä sopivaa koulutusta valmiista tarjonnastamme, suunnittelemme tarpeitanne vastaavan koulutuksen. Ota yhteyttä!

Viimeisimmät artikkelit