Teija Koskinen

Teija Koskinen on tunnetaitoisen johtamisen ja rekrytoinnin pioneeri, joka tempaa kuulijan mukaansa matkalle kohti kestävää pitovoimaa ja työntekijätyytyväisyyttä. Lähes 20 vuoden tunnetaitoisen johtajakokemuksen rintaääni kuuluu ja tuntuu Teijan luennolla, jossa sukelletaan yhdessä käytännön johtamisoppeihin.

Teija on uransa aikana työskennellyt niin finanssi-, IT-, kotihoito- sekä terveydenhuolto- ja henkilöstöpalvelualoilla. Tämän kokemuksen myötä Teija on havainnut, että toimialasta riippumatta tuloksekkaimmat ja tehokkaimmat työyhteisöt saavutetaan työntekijöitä kunnioittamalla ja heidän hyvinvointiaan edistämällä. Johtajana Teija on rekrytoinut toista tuhatta työntekijää ja rakentanut kymmeniä tuloksekkaita tiimejä. Teijan vahvuus esihenkilönä on tunnetaitoinen ihmisten johtaminen, monimuotoisuuden arvostaminen, tasa-arvoisuus ja jokaisen yksilön osallistaminen.

Nykyään Teija toimii Medikumppani Oy:n, sotealan henkilöstöpalveluyrityksen, toimitusjohtajana ja opiskelee MBA-tutkintoa Northamptonin yliopistossa Englannissa. Teija myös kouluttaa sote-henkilöstöä tunnetaitoisesta kohtaamisesta. Kouluttajana Teija on inspiroiva ja käytännönläheinen, luoden luennolle vuorovaikutteisen ja keskustelevan ilmapiirin.

Marjukka Laurola

Marjukan kuva: Ida Stenros

Marjukan osaamisessa yhdistyy uniikilla tavalla työpsykologin, systeemisen organisaatiokehittäjän, palvelumuotoilijan, psyykkisen valmentajan ja tulevan ryhmäpsykoterapeutin tulokulmat. Kaikessa työssään Marjukka pyrkii syvätasolle, ytimeen – sinne missä nähdyksi tuleminen tapahtuu ja uudistuminen mahdollistuu.

Työssään Marjukka liikkuu organisaatioiden eri tasoilla johdon, esihenkilöiden, työyhteisöjen ja yksittäisten henkilöiden valmentajana. Lähellä sydäntä on organisaatiokulttuurin kehittäminen ihmislähtöisesti sekä osaamis-, tunne- ja luovuuspotentiaalin valjastaminen. Pitkä kokemus työterveyspsykologina niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla on tarjonnut näköalapaikan työelämän murrokseen ja haasteellisiin tilanteisiin.

Marjukan koulutuksissa suosituimpia teemoja ovat työhyvinvointiin, työn muutokseen ja -uudistamiseen, ryhmädynamiikkaan, tunneilmastoon, luovuuteen, osaamispotentiaaliin ja huippusuoriutumiseen liittyvät teemat. Koulutukset ovat saaneet kiitosta timanttisesta, tässä ajassa olevasta sisällöstä ja läsnäolevasta, viisaasta otteesta.

Heidi Grommi-Hukkanen

Koulutuksiltani olen Sairaanhoitaja (AMK), Sairaanhoitajan vastaanottotoiminnan erikoistumiskoulutus (AMK), Lähihoitaja ja Välinehuoltaja. Merkonomiksi valmistuin 2022Minulla on työkokemusta hyvinkin laaja-alaisesti niin välillisestä kuin välittömästä terveydenhuollon sektorin työstä. Etätyöskentely on tullut erittäin tutuksi ja se on yksi työskentelytapani siinä missä konkreettinen jalkautuminen kuhunkin tarvittavaan työympäristöön. Lisäopintoja olen suorittanut myös mm.avoimen yliopiston koulutustarjonnan kautta.

Vapaa-aikanani toimin mm.urheiluseurassa hallituksen puolella. Koen etenkin lasten ja nuorten säännöllisen liikunnan turvaamisen tärkeänä.

Olen luonteeltani sosiaalinen, iloinen, luotettava, rehellinen, aito ja kuunteleva. Vuorovaikutus, asiakaspalvelu ja yksilöllinen kohtaaminen ovat työskentelyni A ja O. Projektityöskentely, kehittämistoiminta, hyvinvoinnin tukeminen ja väestön terveyden edistäminen sekä turvallisuuden mahdollistaminen ovat sydäntäni lähellä.

Koulutus: Sairaanhoitaja, lähihoitaja, välinehuoltaja, merkonomi, sairaanhoitajan vastaanottotoiminnan erikoistumiskoulutus AMK ja Suomen Olympiakomitean naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä-johtamiskoulutus.

Markku Tilli

Markku on koko työuransa tehnyt töitä ihmisten kasvun, oppimisen ja turvallisuuden hyväksi. Työ- ja organisaatiopsykologiasta hän kiinnostui toden teolla tehdessään vuonna 2007  Bosnia Hertsegovinassa opinnäytetyönä tutkimuksen paikallisen ammattiliiton jäsenten kokemasta työpaikkakiusaamisesta.

Sittemmin Markku on  opinnoissaan perehtynyt muun muassa positiiviseen psykologiaan, jota soveltaa työssään; mahdollisista huolista ja epäkohdista puhutaan sekä nykytilanne tehdään näkyväksi, mutta fokus pitäisi olla myös siinä miten voimavaroja vahvistamalla ja vahvuuksia hyödyntäen yhteinen päämäärä saavutetaan.

Markun työote on  systeeminen eli huomio kiinnitetään yksilön lisäksi verkostoihin, yhteistyöhön ja vuorovaikutussuhteisiin.

Koulutus: Organisaatiokonsultti (Werka Kehitys Oy), voimavarakeskeinen työnohjaaja (STOry) sekä johdon työnohjaaja& coach (Master CSLE®).

Mari Seppänen

Mari Seppäsellä on pitkä ja laaja kokemus sosiaali- ja terveysalalta. Hän on toiminut lääketutkimusmaailmassa, hanke/projektityössä, ammatillisena opettajana sekä kehittänyt ison organisaation lääkehoitoa. Hän on ollut mukana kirjoittamassa Vammaistyön käsikirjaa (SanomaPro 2020), osallistunut valtakunnallisen ”opas lääkehoitosuunnitelman laadintaan”-kehittämistyöhön sekä kirjoittanut nyt viimeisimmäksi ”tunnetaidot voimavarana-opas sosiaali- ja terveysalalle kirjan” (PS-kustannus 2021).

Maria motivoi muutos, kehittyminen ja laadukas työ. Erilaisista työtehtävistä ja rooleista (sairaanhoitaja, asiantuntija, esimies ja opettaja) johtuen hän haluaa kannustaa osaavaan ja laadukkaaseen työntekijään/työyhteisöön, jossa jokaisen luontaisia vahvuuksia hyödynnetään ja ihmisyyttä arvostetaan. Kohtaaminen, keskittyminen oikeiden asioiden äärelle ja asioiden rehellinen tarkastelu ovat tärkeitä ohjenuoria Marin koulutuksissa. Hän on itse innostuja, joka lämpimällä otteellaan tempaisee sinut ja työyhteisösi mukaan innostumaan ja kehittymään.

Koulutus: sairaanhoitaja (AMK), terveystieteiden maisteri, tohtorikoulutettava, tiiminvetäjän tutkinto,  johtamisen erikoisammattitutkinto, opettaja ja ekspressiivisen taideterapian ohjaaja.

Annika Vistbacka

Sosionomi (YAMK) ja ammatillinen opettaja Annika Vistbacka työskentelee sosiaaliohjaajana Espoon kaupungilla sekä sivutoimisena opettajana Laurea ammattikorkeakoulussa.

Liki kaksikymmentävuotisen työuran aikana Annika on työskennellyt erilaisissa haastavissa kasvatus- ja ohjaustehtävissä. Tällä hetkellä Annika työskentelee maahanmuuttajien parissa.

Annika on kouluttanut sosiaalihuollon ammattilaisia ja ammattikorkeakouluopiskelijoita muun muassa seuraavista kirjaamiseen liittyvistä teemoista:

Kanta-palvelut sosiaalihuollossa
Laki sosiaalihuollon asiakasasiakirjoista
Hyvä kirjaaminen
Kirjaaminen sote-rajapinnalla
Kohti yhtenäistä asiakastietoa
Kieli sosiaalihuollon kirjaamisessa
Kirjaamisen etiikka ja asiakaslahtoisyys
Osallistava kirjaaminen
Tietosuoja ja tietoturva

Elise Oittinen

Elise on ihmisten kohtaamisen osaaja. Erityisalueena Elisellä on sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt. Omassa elämässään transsukupuolisena hän on käynyt läpi monelta kannalta eettisiä ja myös teologisia näkemyksiä ihmisyyteen ja ihmisen kohtaamisiin. Hän toimii nykyään kotihoidossa ja kiireen seassa ihmisen tilanteeseen ja ongelmiin pureutuminen on hänelle arkipäivää. Sen mahdollistaa syvä läsnäolo. Hän on toiminut pitkään seurakunnissa ja mediassa. Mediassa hän on käyttänyt tarinaansa ja sen tuomaa ymmärrystä ihmisyydestä. Hän myös kirjoittaa ja tuo näin sanomaansa esiin kirjoissa ja sosiaalisessa mediassa.

Satu Ahtiluoto

Sirpa Jämsä

Hoidonsuunnittelun prosessien rautainen ammattilainen, joka on osaltaan luotsannut eteenpäin Oys:sin hoidonsuunnittelun prosessia ja kehitystyötä.  Sirpa Jämsä työskenteli aluksi leikkaushoitajana 17 vuotta. Osastonhoitajana Sirpa on toiminut 15 vuoden ajan, joista viimeiset 4 vuotta Sirpa on työskennellyt hoidonsuunnittelun osastonhoitajana
Hammas- ja suusairauksien poliklinikalla.

Sirpa on osallistunut useisiin kehittämishankkeisiin Oys:ssa ja vienyt aktiivisesti hoidonsuunnittellun prosesseja eteenpäin. Kouluttajana hän on innostava, lämminhenkinen ja osallistava luennoitsija.

Airi Tolonen

Airi Tolonen (TtM), on toiminnan kehittämisen asiantuntija. Verven kehittämiskonsultointi on erikoistunut aineistolähtöisiin, henkilöstöä osallistaviin kehittämishankkeisiin, joissa näkökulmina painottuvat toimintakonseptin muutos, toiminnan uudistaminen, kehittävä käyttöönotto ja työhyvinvointi. Verven kehittämiskonsultointi tuottaa palveluja laajasti eri toimialueille. Terveydenhuollon ja sairaalatoimintakonseptien muutoksen vuoksi Verve on ollut vahvasti mukana sairaalatoiminnan kehittämisessä. Viimeaikaisissa Airi Tolosen ohjaamissa hankkeissa kehittämisen kohteina ovat olleet mm. osaamiskeskukset, hoidonsuunnittelu, yksiköiden toiminnallinen yhdistyminen ja yksiköiden rajat ylittävät potilasprosessit. Laajimmat interventiot kohdistuvat uudisrakentamista edeltävään toiminnan kehittämiseen.