Petri Kylmänen

Kyllikki Pohjola -palkittu sairaanhoitaja (YAMK)

Petri Kylmänen on psykiatria- ja päihdepalvelujen ammattilainen vuosikymmenten kokemuksella. Petri on niin ikään hankkinut opettajan koulutuksen. Hän on ollut mukana kehittämisprosesseissa hyvin erilaisissa organisaatioissa: Kokemusta löytyy muun muassa Venäjältä, Englannista ja Senegalista, joissa hän on ollut rakentamassa siltoja ja kommunikaatiota päihde- ja mielenterveystyön toimijoiden välille. 

Olennaista Petrin mukaan on pinttyneiden toimintamallien kriittinen tarkastelu ja ihmisten kannustaminen asioiden toteuttamiseen rohkeasti tuoreilla tavoilla. Hän peräänkuuluttaa terveydenhuollon ”kylmäketjua”: Petrin visiossa terveydenhuollon palvelut toimivat makrotasolla kokonaisvaltaisesti saumattomassa yhteistyössä asiakkaan eduksi – missään vaiheessa hoitoa asiakasta ei tulisi jättää oman onnensa nojaan. 

Petri on tavattoman karismaattinen, hauska ja ammattitaitoinen puhuja. Hän esittää asiansa selkeästi ja pistämättömällä logiikalla. Hän stimuloi kuulijansa haastamaan omia toimintatapojaan ja antaa konkreettisia ehdotuksia niiden muuttamiseksi. Kun tämä huumorintajuinen, kannustava, tajuntaa avartava veteraanikouluttaja täräyttää faktat tiskiin, ei yksikään kuulija jää kylmäksi.