Reijo Laatikainen

Reijo Laatikainen

Reijo Laatikainen (ravitsemusterapeutti, FT, MBA) on ravitsemustieteiden vankka asiantuntija.  Hän toimii ravitsemusterapeuttina Lääkärikeskus Aavan Gastrolääkäreiden toimipisteessä ja pitää vastaanottoa Suomen ainoassa yksityisessä syöpäsairaalassa Docratesissa. Puhunut useaan otteeseen muun muassa syöpäpotilaan ravitsemuksesta. Niin ikään Reijo työskentelee painonhallinnan, diabeteksen sekä sydän- ja verisuonisairauksien parissa. 

Väitöskirjassaan (Grains and Irritable Bowel Syndrome, 2018) Laatikainen käsittelee ärtyvän suolen oireyhtymää. Hän on luennoinut aiheesta terveydenhuollon ammattilaisille lukemattomia kertoja. Reijo kirjoittaa myös Apu Terveys -lehteen kolumnia sekä omaa blogia. Laatikaisen inspiroivat blogikirjoitukset käsittelevät esimerkiksi ravitsemusta sekä myyttejä ja faktoja laihduttamisesta. Reijo tunnetaan myös kirjailijana: esimerkiksi teoksessaan Pötyä pöydässä (Kirjapaja, 2018) hän purkaa terveelliseen ruokavalioon liittyviä väitteitä ja harhaluuloja.  

Suomessa Laatikainen on niittänyt mainetta, ja hänet palkittiinkin vuonna 2016 Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen ”Ravitsemusteko 2016” tunnuspalkinnolla blogi- ja mediavaikuttamisesta. 

Kommentit

Teemat: Terveys, ravitsemustiede 
Koulutus: FT, MBA
Ammatti: Ravitsemusterapeutti